Има данни за нарушения и дъмпинг на цените на горивата. Това

...
Има данни за нарушения и дъмпинг на цените на горивата. Това
Коментари Харесай

Собственик на бензиностанция: Малко е забавно - 25 ст. за човек, който не може да похарчи повече от 100 лв. на месец

Има данни за нарушавания и дъмпинг на цените на горивата. Това оповестиха от Комисия за защита на конкуренцията. На този декор цените на горивата с нов връх, бензинът и дизелът са близо 3,50 лева

Няма изгледи цените на горивата да паднат в скоро време. А компенсацията от 25 ст. няма да има резултат на фона на непрекъснатото нарастване, считат водачите.

Помощта от 25 ст. на литър ще затрудни бензиностанциите, тъй като са вероятни проблеми с документалното оформяне в счетоводствата им, счита Димитър Хаджидимитров, който е притежател на бензиностанция. Ако тази мярка бъде призната и влезе в действие от 1 юли, някои бензиностанции ще бъдат принудени да затворят. 

" Малко е занимателно - 25 ст. за човек, който не може да похарчи повече от 100 лева на месец, на 3,50 - вие направете сметка какъв брой ще спести този човек. Реално на 25 литра по 25 ст. са 6,25 лева Не може да си купи една бутилка олио, да отиде да се маже на морето ", разяснява Хаджидимитров пред Bulgaria On Air.

След искрите сред ръководещи и съпротива на тематика формиране на цените на горивата, разногласието се придвижи и в Народно събрание. Намеси се и Комисията за защита на конкуренцията. От там оповестиха в Народното събрание, че имат данни за редица нарушавания от страна на " Лукойл-Нефтохим " и дъмпинг на цените.

" Ако газът, токът, суровината на " Лукойл-Нефтохим " не са се трансформирали в последните 6 месеца, за какво горивото скочи с един лев? ", попита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

" Стига с тази цена на суровия нефт, фирмата " Нефтохим " си е намерила по-евтина суровина. Това си е тяхна работа, взима си по-евтината суровина и си създава, само че не заплаща облага – това е нашият проблем и рекламация. Защото неплащайки облагата – те непазарно излизат с едни гърди пред останалите снабдители ", отговори Румен Гечев от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Нефтохим-Бургас " е частна компания, тя взема решение с какъв тип нефт да работи, има ограничаване по отношение на това по какъв начин да е закрепено производството – частна компания си купува частна суровина Петролът, който се създава от " Лукойл-Нефтохим Бургас ", се купува от частна компания и продава на каквато цена желае ", добави Искрен Митев от ПГ на " Продължаваме промяната ". 

Въпреки високите цени на горивата, потреблението не е намаляло, регистрират притежатели на бензиностанции. А моделът на Хърватия, която замрази цените на горивата, би работил и у нас, считат те. Там дизелът коства 3,40 лeвa зa литъp, a бeнзинът - 3,50 зa литъp.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР